Stallinredningen är här efter många veckors nervös väntan. Det ser verkligen trevligt ut och vi ser fram emot att få allt installerat och klart. Äntligen...
Vi ligger i startgroparna med ett projekt där vi handplockar lovande ponnyer och sammanför dem med ambitiösa ryttare i ett slags fodervärdskoncept. Finns att läsa under våra tjänster. 
Vi har köpt in vår buse Fritz och här kommer en bättre bild på honom. 
Vi har också lånat in en avkomma till vår egenuppfödde Monty SP1 som är fem år och undan ett sto vi lånade in för några år sedan. Hon heter Montana och förhoppningsvis kommer vi hitta en ryttare som trivs med henne och vill satsa på henne.
Montana är på den nedre bilden.

Läs hela inlägget »

Det är ett tag sedan jag gjorde uppdateringar. Allt händer så fort just nu så att det är svårt att hänga med. Men här kommer lite nya bilder.
Nytt är också ett inköp av en treårig ridponny med dubbeldiplom som vann hoppningen på treårstestet på Bollerup.
Ja, han är lite tjock om magen men egentligen så är han en ganska ädel ponny. Mer info och bilder kommer längre fram.

Läs hela inlägget »

Här kommer en ny rapport om vad som händer här på gården.
Alla gamla fula balkar som hållit det gamla låga taket på plats är äntligen bortplaockade.
Alla armaturer är på plats och innerväggarna är nyputsade. Det lilla stallet är helt klart med alla förberedelserna och det stora är färdigt inom några få dagar. Nu väntar vi med spänning på vår boxindredning och gummigolvet.

För tillfället så står det åtta hästar här och trots att vi har haft hantverkare och verktyg runt oss och hästarna i många veckor nu så har det fungerat bra. Alla har fått visa prov på uthållighet och anpassning, både två och fyrbenta.

Våren har tagit ordentlig fart och vi jobbar hästarna på ridbanan och njuter av fågelkvitter och härlig välkänd gödselstank.

De nya hagarna har fått ström och i mosrgon ska hästarna få flytta in i dem.

Nästa gång jag rapporterar hoppas jag att stallinredningen är på plats och ni kan få se bilder på hela härligheten. 

Läs hela inlägget »

Nu har vi varit igång med vår stall-renovering i nästan två månader och saker och ting börjar komma på plats. 
Fönstrena är bytta till öppningsbara stålfönster med galler. Taket är höjt nästan upp till nocken och vitpanelat. Den tidigare långa, slitna och dragiga stallbyggnaden är delad i två separata enheter som kommer att vara helt självförsörjande.
Vi upptäckte under renoveringens gång att det har funnits en inkörsel som nu helt naturligt blev framplockad och vackert valvad med kullerstenarna framlyfta och väl synliga. 
Ridhuset har fått belysning både inomhus och utomhus.
Vi har gjort ett helt nytt hagsystem utanför ridhuset och alla gamla staket kommer systematiskt att bytas ut efter att marken har fått näring och vila.
Nu väntar vi med spänning på att inneväggarna ska putsas och att den nya stallinredningen ska monteras.

Läs hela inlägget »